HTML doboz

Elérhetőség

flogo.jpgat-sign-paper-clip-extralarge.jpg

Meryl Streep Margaret Thatcher halálhíréről

2013.04.08. 22:34 :: Elit

Nyilván mindenki hallott róla, hogy 87 éves korában mai napon elhunyt a Vas Lady. Legendás Meryl Streep pár éve Oscar-díjat kiérdemelve formálta meg karakterét, a következőkben az ő részvétét olvashatjátok:

"Margaret Thatcher akarva vagy akaratlanul, de úttörője volt, hogy nőket is elismerték politikai pályán. Nehéz találni egy olyan részt a jelen történelmében, amin nem hagyott nyomot a 20. század végén meghozott intézkedései az Egyesült Királyságban. Kemény fiskális intézkedési szegény embereknek okoztak károkat, megengedő pénzügyi szabályosa viszont másoknak hozott gazdagságot. Van egy olyan nézet, mely szerint az ő rendíthetetlen, szinte érzelmi ragaszkodása a font alaphoz mentette meg az Egyesült Királyságot az európai monetáris bizonytalanság veszélyeitől.
De én, a belső akaraterejét és kitartását becsülöm a leginkább. Abban az időben, amikor az alakja megjelent a közéletben,  az egész politikai rendszer osztály- és nőellenes volt, még inkább félelmetes teljesítményé teszi azt, amit elért, és ahogyan azt elérte.
Mindent, amit elért, nem annak köszönhette, hogy egy nagyszerű ember lánya volt, nem annak hogy egy befolyásos ember özvegye volt, hanem kizárólag csak a saját törekvéseinek. Ellenállt minden fajta gúnynak és gyűlöletnek, ezek olyan mértéket öltöttetek, ami egy közszereplőnél se volt még tapasztalható, tömeggyilkosok kivételével. Ezek ellenére is sikerült végig vinni az általa kitűzött eszméket, gondolatokat, korrupció nélkül. Ebben látom miért is számít alakja nagyságnak, történelmünk fordulópontjának. Lányoknak, nőknek bizonyította be, hogy hercegnő meséken túl, a valós világban is van egy másik álom: egy nemzet vezetése. Csodálatraméltó és újító nő volt.
Megtisztelve éreztem magam, mikor elképzelhettem milyen életet is élhet a hatalomról való lekerülése után. De csak egy pillantásnyit vethettem rá, milyen óriási problémákkal állt szemben. Szeretném részvétemet nyilvánítani családjának, barátainak."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elitcimlap.blog.hu/api/trackback/id/tr465212560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása