HTML doboz

Elérhetőség

flogo.jpgat-sign-paper-clip-extralarge.jpg

Sorozatajánló: Carrie naplója

2013.03.29. 22:55 :: Elit

Viasat3 pont egy hónapja kezdte el adni a CW idei újoncát. Ez a 4 rész bőven elég volt (legalábbis remélem), hogy kialakuljon egy végleges kép, ami alapján egy sorozatajánlót meg lehet írni.
Kezdjük ott, hogy ez a sorozat nem Szex és New York-überfanoknak készült, hanem azoknak akik szerették ugyan a sorozatot, de képesek elvonatkoztatni a 40es nők szexualitástól nem igen mentes életétől, mindennapi problémájuktól és el tudják helyezni a címszereplőt jó pár tíz évvel korábban. Nem mondom, hogy a Carrie naplójában sem hangzik el a szex szó egyszer sem, de pont mint az ember életének különféle szakaszaiban, talán azért is mert CW egy tinicsatorna, mindig más szerepet kap az intimitás. Most Ms. Bradshaw még gimnazista és szűz. Még nem azon jár a feje, ahogy példaképünk Samantha Jones tanácsolná neki, hogy melyik lukba is.. Pasik most is a bajai, barátai pedig a 80-as években is számíthattak rá.  Minden megegyezik majd későbbikben is, de ez a sorozat még is más. (Furcsa egy előzmény sorozatról írni, miközben a kifejezések arra vonják rá az ember gondolatait, hogy ami most megy, az az újabb..)

20130329_cn2.jpg
Kifejezetten tetszik, hogy nem nagyon erőltetik rá az emberre az akkori időszakot, maximum annyiból jön rá az ember, ez a sorozat nem 2013-ban játszódik, hogy egyik gimnazistánál sincs mobiltelefon, még a walkman számít etalonnak. Madonna pedig Madonna volt akkor is..
AnnaSophia Robb pedig tökéletes választás volt a főszerepre. Pont olyan, mint Sarah Jessica Parker. Lehet, hogy nem ő a legérdekesebb karakter, de akkor is igazán ő tartja össze a sorozatot. Samantha szerepét most Larissa nevű egzotikus csajszi vette át (akinél feltétlen meg kell jegyezni, hogy a magyar hangja csillagos ötös).
Nem lehet amerikai sorozat meleg karakter nélkül, így ez sem. Walt jól példázza milyen nehéz lehetett meleg lenni még a szabadság városában, New Yorkban is. Mennyivel könnyebb a mai generációnak, hogy tudja az AIDS, HIV és társaik, a halál nem feltétlen velejárói a homoszexualitásnak. Mennyivel egyszerűbb felmenni az internetre és akár ismeretlennel is a problémáidról beszélni, legyen az előbbihez hasonló téma vagy bármiről. Már ezért is jó a Carrie naplója! Persze nagy eszmei hullámok nem érik az agyat minden részben, de kikapcsolódásnak mindenkép megfelel. A fanyalgók meg egyenek sót! Remélem lesz belőle 2. évad is, bár a nézettség…

Ui.: Ő Carrie pasija..hát őőőm Mr. Big who?

20130329_cn1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Carrie naplója

A bejegyzés trackback címe:

https://elitcimlap.blog.hu/api/trackback/id/tr145183384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása