HTML doboz

Elérhetőség

flogo.jpgat-sign-paper-clip-extralarge.jpg

Lady GaGa, az áruló?!

2013.04.02. 17:57 :: Elit

Világ pár hete Amerikára figyel, ahol a Legfelsőbb Bíróság két ügyben is olyan döntést hozhat, ami végre egyenlőséget teremthet minden állampolgár számára házasságkötések terén. Nem csak elutasítanák azt a kaliforniai törvényt, amely tiltja a melegházasságot, hanem központi szinten, tehát nem csak tagállamonként, engedélyeznék mindenki számára, hogy összekösse életét párjával. Facebook-on biztos mindenki látta a piros hátterű egyenlőség jeleket, és nagyon sok sztár megnyilvánult különféle módon, posztolt Twitteren stb.
Csak egy valaki nem. Aki állítólag a melegek angyala, az isten, a megmentő, a második Messiás: Lady GaGa. Amikor 2010-ben a Don’t Ask Don’t Tell ügy volt napirenden az Államokban, amely a homoszexuális katonák diszkriminálása ellen szólt, Ms Germanotta még Portland utcáira is kivonult, órás beszédet tartott arról, hogy majd ő meghozza a megváltást.

Lady-Gaga-in-Maine-006.jpg
No és most? Mikor aztán tényleg igazán egy egész nemzetet érintő kérdés forog kockán, se egy videó, se egy megjelenés (szándékosan nem ezt írtam elsőnek, nehogy előhozzák a kerekes kocsit..), se egy kis kiírás, melyben kifejezné támogatását.
Talán azért nem, mert most nincsen mit promotálnia? 2010-es nagy politikai megnyilvánulása pont szeptemberben kezdődött, mikor már jóval hagyományos rendtől eltérően, elkezdte a Born This Way kislemez népszerűsítését, és még javában zajlott a Monster Ball turné. Most 2013-ban, meg semmi olyan lépése nincs, amiből ő aztán később profitálhatna. Mert nyilván, hiába tagadják a rajongói, GaGa a melegekből csinál(t) pénzt magának, egyszerű fogyasztók(csúnyábban kifejezve marketing eszközökké) avanzsálta őket a termékeinek. Ha annyira támogatni akarja a melegeket, például a Born This Way bevételének egy részét egy támogatóközpontnak kellett volna adományoznia vagy valami hasonló nemes lépés.
Főleg Amerikában, ahol mindenből pénzt csinálnak, valami okos biztos rájött hogyan lehet a bántalmazásokból is nyereséget szedni, tippjeit pedig GaGa is okosan megfogadta. Érdekes, hogy más előadók szájából nem folyik naponta százszor hasonló dolgok, és mégis, ha olyan alkalom van, jobban kimutatják támogatásukat, mint a csípőproblémákkal küzdő énekesnő.
Cikk a pawsdownlittlemonsters oldal nyomán készült!

Szólj hozzá!

Címkék: zene Lady GaGa

A bejegyzés trackback címe:

https://elitcimlap.blog.hu/api/trackback/id/tr905189241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása