HTML doboz

Elérhetőség

flogo.jpgat-sign-paper-clip-extralarge.jpg

A boszorkány meghalt – Így emlékeznek Thatcher-re

2013.04.13. 14:20 :: Elit

Margaret Thatcher halála óta már több mint 20 000 darabot adtak el Judy Garland klasszikusából, a Ding Dong! The Witch Is Dead-ből (A boszorkány halott) az Egyesült Királyságban, így kifejezve mennyire nem szerették a korábbi miniszterelnököt. Így az a helyzet állt elő, hogy nagy eséllyel ez lesz az első helyezett a holnap kihirdetett hivatalos slágerlistán, amikor is lejátsszák az összes top listás dalt a Radio 1-en.  Briteknél ugyanis a többi országgal ellentétben csak az eladási adatok számítanak bele, rádiós lejátszások nem.
BBC fejesei így elég kényelmetlen helyzetbe kerültek, hiszen nyilvánvaló miért van a lista elején ez a bizonyos kislemez. Végül úgy döntöttek, hogy a családra való tekintettel, nem fogják lejátszani a dalt.
Sajtószabadságért küzdő csoportok szerint nyugodtan le lehetne játszani a dalt, mindenféle komment nélkül, mert a dala maga alig 51 másodperc hosszú, jövő hétre pedig mindenki úgyis elfelejtené.

Időközben pedig a Thatcher-t támogatók is akcióba lépték hasonló formában. iTunes-on már 7. a Notsensibles 1979-es dala az I Love Margaret Thatcher.

Szólj hozzá!

Címkék: zene politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elitcimlap.blog.hu/api/trackback/id/tr575220942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása