HTML doboz

Elérhetőség

flogo.jpgat-sign-paper-clip-extralarge.jpg

Trónok harca: 3x05 Kissed by Fire

2013.04.29. 14:40 :: Elit

vlcsnap-2013-04-29-14h25m06s81.png

Múlt heti tökéletes rész után azt hittem, hogy a készítők megint lazsálni fognak két-három részen keresztül. De nem. Ez a rész is, úgy volt jó, ahogy volt. Említettem előző alkalommal is, hogy a sorozatot számomra jelenleg Jaime szála viszi előre. Végre megtudtuk az igazat, miért is ölte meg királyát, monológja hiába volt hosszú a többi jelenthez viszonyítva, megérte minden egyes másodpercét. Kiváló alakítás!

Kezdő jelenet tüzes karddal és Vérebbel elég látványos volt. Bár arra gondolhattak volna, hogy ijedtebbnek mutassák, mert Királyvárból is a tűz miatt menekült el, itt meg aztán tényleg szembe került vele. Arya jelenetei továbbra is szomorúak. Hogy milyen szenvedések várnak még rá?!  

Azért örömteli esemény is történt: Jon végre összejött Ygrittével. Imádom mindkettőt.

vlcsnap-2013-04-29-14h23m58s203.png

Robb pedig egyre jobban válik igazi uralkodóvá. Bár az események folyama nem éppen ezt sugallja. Új terve nyilván a következő részekben fog kibontakozni, bár sok jót nem lehet sejteni, egy átvert majdnem apóssal szövetkezni?

vlcsnap-2013-04-29-14h24m19s132.png

Stannis családjára a jó szó, hogy furcsa. Maga továbbra se tudja mit akar, felesége örömkönnyeket hullat, mikor a férje mással szexszel, meghalt gyerekeit üvegben őrzi. Egyetlen normális családtag (lehetne) a lányuk, de neki is meg vannak a bajai.

Khalees-ből kaphattunk volna többet is.

Végül pedig Sansa. Starkokat állandóan meg kell hurcolnia az íróknak. Körülbelül ennyi jön le, minden egyes rész után. Könyvben is összeakarták házasítani egy égikertivel, csak nem Lorassal, hiszen ő elméletileg a Királyi Testőrség tagja, így nem is házasodhat. Ott még van egy idősebb Tyrell is, akit a sorozatba nem ültettek át. De az eredmény ott is ugyanaz, hogy hamarosan jöhet a Stark-Lannister lagzi. Cersei szájáról is hamar leolvadt a mosoly, amikor az apja vele is közölte kötelességét. Ezt látni, tökéletes befejezés. S már csak öt rész az évadzáróig…

vlcsnap-2013-04-29-14h25m57s74.png

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Trónok harca

A bejegyzés trackback címe:

https://elitcimlap.blog.hu/api/trackback/id/tr165252663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása