HTML doboz

Elérhetőség

flogo.jpgat-sign-paper-clip-extralarge.jpg

Madonna vs Malawi kormánya

2013.04.11. 20:08 :: Elit

Malawi elnöke, Joyce Banda azzal vádolja az énekesnőt, hogy különleges bánásmódot igényelt múlt heti látogatása során, és szerintük Madonna hozzájárulása az országuk fejlődéséhez egyenlő a nullával.
2006 óta eddig egyszer sem fordult elő, hogy Madonnának neki menjenek hivatalos szervek. Örökbefogadási procedúráit érték támadások, de hogy a kormány kijelentésével élve „állami megfigyelést igényelő tevékenységként” kezelték kint tartózkodását, még nem volt példa. Az elnök asszony hozzátette, más sztárok is jártak már az országában, mint Rio Ferdinand és Gary Neville, de egyikük sem igényelt ekkora figyelmet.

„Madonna egy híres nemzetközi zenész. De ez nem jogosítja fel arra, hogy akármelyik állam területére lép, kiváltságokban részesüljön. Ilyen bánásmódot, még ha meg is érdemelné, akkor sem kötelező neki adni.” – tette hozzá Banda.

Történt ugyanis, hogy amikor az énekesnő el akarta hagyni az országot, a repülőtéren nem használhatta a VIP részleget, és a pórnéppel kellett végig haladnia a szokásos procedúrákon. Meg nem erősített források szerint, ezt nem igen kezelte könnyen, és tajtékzott dühében.

Kormányzat továbbá megkérdőjelezte Madonna humanitárius tevékenységét is. Szerintük, csak azt akarja elérni, hogy örökre hálával tartozzanak neki: „Kedvesség, ha a szó legalapvetőbb értelmében szemléljük, szabad és névtelen. Ha viszont nem lehet az, akkor már valami más: Zsarolás!” Hozzátették, hogy Madonna nem épített új iskolaépületeket, csak régi iskolákat bővítettek ki pár teremmel.

Madonna nyilatkozatban reagált a vádaskodásokra:
„Boldogan tértem vissza az országba, hogy saját szemmel lássam azt a 10 új iskolaépültet Kasungu tartományban, amit a Raising Malawi alapítvány és buildOn cég épített az elmúlt évek során. Ezekben az iskolákban már 4800 gyerek tanulhat, és nincs nemi megkülönböztetés. Lányok egyenlő arányban vehetnek részt az oktatásban. Ezek a gyerekek korábban vagy nem, vagy ha igen akkor a szabadban vagy veszélyes épületekben tanultak, de most egy biztonságos környezetben, napi rendszerességgel járhatnak iskolába. Gyerekeimmel együtt csodáltuk meg, milyen hatalmas fejlődés zajlott le. Továbbra is elkötelezetten állok Malawi oktatásának fejlesztése mellett. Sajnálom, hogy Joyce Banda elnök a hazugságokat választotta, arról hogy mit értünk el, vagy arról, hogy viselkedtem a látogatásom során. De ezek a nevetséges állítások sem fognak megállítani. Tisztességes szándékkal jöttem Malawiba hét évvel ezelőtt. Most sem igényeltem, kértem semmilyen különleges bánásmódot a repülőtéren vagy bárhol az ország területén. Politika hatalom nem fog visszatartani. Ígéretet tettem a gyerekeknek, és ezt be is fogom tartani.”

553356_10151601657634402_1307228937_n.jpg

Nyilatkozta továbbá rámutat arra, hogy valójában mi állhat a támadások mögött. Eredetileg a Raising Malawi alapítócsapatában ott volt az elnök testvére, Anjimile Oponyo is. Azonban 4 millió dollárnak nyoma veszett, így az egész csapatot feloszlatták, majd újraszervezték, ahová Oponyo már nem került vissza. De testvére befolyása miatt most már Malawi oktatási minisztere, a bosszú pedig nyílván hajtja.

Szólj hozzá!

Címkék: politika Madonna

A bejegyzés trackback címe:

https://elitcimlap.blog.hu/api/trackback/id/tr195217489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása