HTML doboz

Elérhetőség

flogo.jpgat-sign-paper-clip-extralarge.jpg

Változások külföldi X-faktorokban

2013.04.07. 00:30 :: Elit

A tavalyi óriási szintcsökkenés nem csak itthon, hanem több országban is megfigyelhető volt Simon Cowell neve által fémjelzett tehetségkutatóban. Nálunk az RTL ezen úgy próbál túllépni a jelenlegi állapotok szerint, hogy mentorok felét lecserélik (fogadni mernék, hogy Vastag Csaba és Tóth Gabi lesznek a befutók). Vagy talán őket ez a minőségjavítás annyira nem is érdekli, mert a nézettség alig csökkent, a média tele volt a versenyzőkkel, akikre azonban már 1 hónap után senki nem emlékszik. Országos turnéknak se híre-se hamva. Azonban nyugatabbra annyira komolyan veszik a hasonló problémákat, hogy nem félnek újításokat is belevinni a megszokott ritmusba.

Egyesült Királyságban, ahol évadról évadra milliókkal csökkent a nézettség, a meghallgatások rendjének megváltoztatást tervezik. Megszüntetik a nagy arénás verziókat, a versenyzők csak a négy mentor előtt lépnek fel egy pici teremben. Az énekesnek továbbá kizárólag a cappella-ban kell énekelnie. Így akarják kiszűrni a gagyi jelentkezőket is, akiket a nagy közönség abban a helyzetben még imádna is. Érdekes, hogy ugyanebben a formában zajlott egészen 2009-ig az énekesek bemutatkozása, de nagyratörő tervek miatt megszüntették.

Hollandiában két éves pihenő után, idén tér vissza a képernyőkre az X-factor. Náluk a fő újdonság az, hogy a mentorok már az éved kezdetekor megtudják, melyik kategória is az övék. Meghallgatás itt is szűkkörű lesz. Azonban a mentorok mindegyike kap maga mellé két segédet (énektanár stb.), és egy saját termet, ahová az ő kategóriájába tartozó lehetséges jelentkezők mehetnek csak be. Így a mentorok egymásra sem tudnak hatással lenni, mindenki a legjobb versenyzőket keresi majd.

USA-ban pedig idén már nyáron el fog indulni a műsor, de sokak szerint utoljára.

Szólj hozzá!

Címkék: TV X-faktor

A bejegyzés trackback címe:

https://elitcimlap.blog.hu/api/trackback/id/tr505204813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása